Biologisch afbreekbare oliën bieden verschillende voordelen ten opzichte van minerale oliën, vooral op het gebied van viscositeit en milieuvriendelijkheid. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

Milieuvriendelijkheid: Biologisch afbreekbare oliën zijn gemaakt van hernieuwbare bronnen en breken in de natuur af zonder schadelijke residuen achter te laten. Dit vermindert de impact op het milieu en draagt bij aan duurzaamheid.

Minder viscositeitsverandering bij temperatuurvariaties: Biologisch afbreekbare oliën kunnen stabiel blijven bij een breder temperatuurbereik dan minerale oliën. Dit betekent dat hun viscositeit minder wordt beïnvloed door temperatuurschommelingen, wat leidt tot consistente prestaties in diverse omgevingen.

Verbeterde smering: Biologisch afbreekbare oliën bieden vaak betere smeringseigenschappen, wat resulteert in verminderde wrijving en slijtage. Dit kan de levensduur van machines en apparatuur verlengen.

Verbeterde oxidatiestabiliteit: Biologisch afbreekbare oliën zijn vaak minder vatbaar voor oxidatie, wat leidt tot minder afzettingen en een langere levensduur van de olie. Dit resulteert in een stabielere viscositeit in de tijd.

Minder toxiciteit: Biologisch afbreekbare oliën hebben doorgaans een lage toxiciteit, wat betekent dat ze minder schadelijk zijn voor mens en milieu bij lekkages of morsingen.

Lagere Ecologische footprint: Het gebruik van biologisch afbreekbare oliën kan bijdragen aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van een bedrijf, wat steeds belangrijker wordt in een duurzaamheidsgedreven samenleving.

Overeenstemming met milieuregels: In sommige regio’s zijn biologisch afbreekbare oliën vereist voor bepaalde toepassingen om te voldoen aan milieuvoorschriften en -wetgeving.

Verbeterde duurzaamheid: Het gebruik van biologisch afbreekbare oliën kan de duurzaamheid van machines en apparatuur verbeteren, waardoor ze minder snel moeten worden vervangen.

Het is belangrijk op te merken dat de voordelen van biologisch afbreekbare oliën afhankelijk zijn van het specifieke type olie en de toepassing. Het is raadzaam om de juiste olie te selecteren op basis van de behoeften van uw machines en de milieuvoorschriften in uw regio